ברוכים הבאים לאתר המועצה המקומית מטולה.
המושבה מטולה הינה ההתיישבות הצפונית ביותר במדינת ישראל והישוב היחיד בארץ המוקף משלושת עבריו בגבול הלבנון. המושבה מטולה ממוקמת באזור טופוגראפי מיוחד במינו וטובל בירוק בכל פינה, את הנוף הנשקף מהמושבה לא ניתן לתאר אך ניתן להביט ולהתרשם במו עינכם.
במסגרת שיפור השרות לתושב אני שמח להציג בפניכם את אתר המועצה החדש. האתר הוקם על ידנו כחלק מתפיסתי לשקיפות ,פתיחות ושיתוף התושב בנעשה במושבה .
אני מזמין אתכם לסייר באתר ולהסתייע במידע העדכני בדבר פעילויות בתחומים שונים ומגוונים כגון: חדשות המועצה, חינוך פורמאלי ובלתי פורמאלי, אירועי תרבות וספורט, הורדת טפסים מקוונים, פרוטוקולי המועצה, הודעות ביטחוניות ומהנעשה במועצה ביום יום.
אני משוכנע כי האתר החדש יחזק ויעמיק את הקשר בין התושב לשירות שאותו אנו מעניקים באהבה במועצה.
המועצה משקיעה מאמצים ומשאבים רבים על מנת לתת את המענה והשירות הטובים ביותר שניתן בתחומי החינוך, הרווחה, המוניציפלי והשירות לתושב שבעיני הוא מעל לכל וכל זאת תוך כדי רתימת התושבים לנעשה בישוב.
נוסדה: בשנת 1896
מיקומה: המושבה הצפונית במדינה, גליל עליון
מחוז: צפון
מעמד מוניציפאלי: מועצה מקומית
ראש המועצה: דוד אזולאי
נתוני אוכלוסייה: 1,750 רשומים, 600 סטודנטים, 300 עובדי חקלאות מארצות שונות.
דירוג חברתי כלכלי: מדד 8 מתוך 10.
תחום שיפוט: כ-10,000 דונם.
רקע היסטורי על המושבה
בשבועות תרנ”ו , בשנת 1896, עלו בעזרת הברון רוטשילד למושבה מטולה, 60 משפחות אשר לא עזבו את מטולה: לא בימים הקשים של פורעים ערביים שהסתובבו בגליל, לא בימים שאש”ף בחר להתיישב בלבנון והמושבה הופגזה מידי לילה וגם לא בימים שבהם צה”ל עזב את לבנון והגבול חזר להיות קרוב לבתי התושבים.
במהלך השנים הראשונות סבלו המשפחות שהיו רחוקות מכל יישוב יהודי, מבעיות ביטחוניות , מקשיים כלכליים ומבדידות , אך הנחישות והאמונה שלהם, חיזקו את בחירתם להמשיך ולגור במקום המבודד על התל הצפוני.
שנה לאחר עלייתם למושבה, בשנת 1948 הוכרז על הקמת מדינת ישראל ושורטט קו הגבול הצפוני הקבוע של המדינה. בזכות איכרי מטולה הראשונים, שתקעו יתד ולא עזבו, קו הגבול הוא הקו הבינלאומי בין ישראל ללבנון, גבול הקיים עד היום.
במשך השנים הגיעו למושבה שתי קבוצות של תושבים שהשפיעו על חייה.
הקבוצה הראשונה הגיעה למושבה באמצע שנות החמישים במסגרת תוכנית ממשלתית שנקראה אז “מהעיר לכפר”. אלו היו משפחות שעברו את השואה באירופה ובאו לכאן לבנות לעצמם חיים חדשים.
הקבוצה השנייה הגיעה בשנות התשעים- כמאה משפחות מהקיבוצים בסביבה ומקריית שמונה.
בעזרת המרקם החדש והססגוני של מטולה אף נשכח אט אט המשפט הידוע של ותיקי מטולה: “מי שלא שתה את מי המעיין, הוא לא ממטולה” .